Toasty s hruškami a řapíkatým celerem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Kompot hruškový
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Meduňka
  • 0.5 ks Štěrbák zahradní
  • 4 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 270.5 mg
  • Vláknina 6924 mg
  • Vitamín A 6924 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krajíčky toastovécho chleba rozložíme na máslem vymazaný plech a v troubě pod grilem je opečeme po jedné straně dozlatova. Na neopečenou stranů toastů položíme brusinky.

  • 2

    Očištěný, na kolečka nakrájený celer a okapané, na plátky nakrájené hrušky rozložíme na brusinky. Sýr nakrájíme na nudličky a položíme navrch příčně přes sebe jako mřížku.

  • 3

    Toasty znovu položíme na plech a zapékáme pod grilem v troubě asi 4 minuty, až se sýr roztaví.

  • 4

    Upečené toasty upravíme na omyté listy salátu a ozdobíme lístky meduňky.

Komentáře k receptu