Hermelínový krém

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Tvaroh tučný
  • 320 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 26.8 mg
  • Draslík 25.8 mg
  • Vláknina 1281.9 mg
  • Vitamín A 1281.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nadrobno nakrájíme a vložíme do mísy. Přidáme olej, lžíci octa, sýr rozmačkáme vidličkou a přimícháme tvaroh.

  • 2

    Bílou cibuli oloupeme, najemno nakrájíme a smícháme s tvarohem. Červenou cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a odložíme stranou.

  • 3

    Sýrový krém osolíme, opepříme a ochutíme paprikou a octem. Necháme vychladit.

  • 4

    Krém ozdobíme kolečky červené cibule a podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu