Jablečné řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Vepřová kýta
  • 250 g Hrachové lusky
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Calvados
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 919 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 158 mg
  • Draslík 907.5 mg
  • Vláknina 17419.8 mg
  • Vitamín A 17419.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou mrkev nakrájíme na kolečka a povaříme 5 minut v osolené vodě. Vyjmeme ji a necháme okapat. Hrachové lusky omyjeme, povaříme asi 4 minuty a slijeme. Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na dílky.

  • 2

    Omyté maso nakrájíme na malé řízky, opepříme je a opékáme na 2 lžících másla a oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme je, osolíme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Na výpeku opečeme oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli, přidáme jablka a osmahneme. Vmícháme hořčici, cukr a calvados. Nakonec vložíme do omáčky řízky.

  • 4

    Mrkev a hrachové lusky opečeme na 2 lžících másla a podle chuti osolíme. Podáváme s řízky a omáčkou.

Komentáře k receptu