Vepřová panenka ve vinné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová panenka
  • 50 g Sýr krémový
  • 125 g Anglická slanina
  • 125 ml Víno bílé
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 848 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 171.6 mg
  • Draslík 805.3 mg
  • Vláknina 939.4 mg
  • Vitamín A 939.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a podélně v něm vyřízneme kapsu. Do masa vetřeme sůl a pepř. Kapsy naplníme nasekanými bylinkami, smíchanými se sýrem a strouhankou. Panenku obalíme slaninou, ovážeme nití, opečeme ze všech stran na oleji. Potom maso pečeme ještě 20 minut v troubě, vyjmeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Výpek zředíme vínem, chvíli povaříme a zahustíme jíškou. Osolíme, opepříme a osladíme.

  • 3

    Omyté cukety nastrouháme, smícháme s vejcem a moukou a na oleji z nich usmažíme placičky.

  • 4

    Nas talíře upravíme panenku s vinnou omáčkou a placičkami.

Komentáře k receptu