Králík s houbami a fazolemi
Suroviny
- 250 g Rajčata
- 500 g Houby čerstvé
- 1200 g Králičí maso
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.26 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Provensálské koření
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 4 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 22 g
- Sodík 786 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 177.5 mg
- Draslík 2760.7 mg
- Vláknina 20392.2 mg
- Vitamín A 20392.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme, oddělíme stehna a vykostíme hřbet.
-
2
Vykostěné filety opečeme na 2 lžících oleje, vyjmeme, stehna opečeme, osolíme a opepříme. Přidáme česnek a nasekanou cibuli, oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata, zalijeme vývarem a dusíme 45 minut.
-
3
Očištěné houby opečeme na lžíci oleje, přidáme Solamyl (rozšlehaný ve víně), okapané fazole a vše krátce povaříme.
-
4
Vložíme filety a zvolna dusíme ještě 5 minut. Podle chuti osolíme, maso naporcujeme a na talířích obložíme dušenými rajčaty a houbami s fazolemi.