Myslivecký steak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka polohrubá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Jalovec
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 1.41 polévková lžíce Olej stolní
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 125.7 mg
  • Draslík 272.4 mg
  • Vláknina 2551.4 mg
  • Vitamín A 2551.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Maso s vymačkanou žemlí a oloupanou cibulí jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, rozdrcené koření, vše dobře promícháme.

  • 2

    Směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvarujeme steak a necháme 30 minut v chladu odležet.

  • 3

    Oloupané žampiony rozkrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Na části oleje zpěníme kolečka cibule, přidáme žampiony, osmahneme je, osolíme a chvíli podusíme. Přidáme hořčici, smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme.

  • 4

    Na zbylém oleji opečeme steaky po obou stranách, upravíme je na talíře a přelijeme omáčkou se žampiony.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu