Růžičková kapusta se šunkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 19 g
- Sodík 539 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 36.7 mg
- Draslík 500 mg
- Vláknina 16840 mg
- Vitamín A 16840 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme do poloměkka a scedíme.
-
2
Šunku nakrájíme na nudličky nebo na kostičky a osmahneme ji v hlubší pánvi na oleji. Přidáme k ní kapustu, zalijeme vývarem, aby byla zcela pokryta, a pod pokličkou zvolna dusíme asi 30 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme.