Lín na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 g Lín
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.0625 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 38 mg
  • Vláknina 948.3 mg
  • Vitamín A 948.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a vykuchané líny osolíme, zlehka obalíme v mouce a okmínujeme. Pečeme na másle v pánvi po každé straně asi 6 minut.

  • 2

    Pečené líny přendáme na nahřátou mísu, pokapeme je citronovou šťávou. Do másla po pečení přidáme nasekanou petrželku, necháme ji zpěnit, podlijeme rybím vývarem a podáváme k línům.

Komentáře k receptu