Kapustový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 12 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 196.3 mg
- Draslík 1186.7 mg
- Vláknina 10288.9 mg
- Vitamín A 10288.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 301.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka.
-
2
Máslo rozehřejeme, přidáme mouku, osmahneme, přilijeme mléko a povaříme na hustou kaši. Odstavíme z ohně a necháme částečně vychladnout.
-
3
Do kaše postupně přimícháme žloutky, nasekanou kapustu, sůl, koření a nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
4
Nákyp zvolna pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané formě asi 30 minut.
-
5
Podáváme s různými saláty.