Smažené zelené fazolky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 0.09 dl Olej stolní
  • 1 kg Fazolové lusky zelené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 393.6 mg
  • Draslík 569.8 mg
  • Vláknina 10959.6 mg
  • Vitamín A 10959.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Necháme je okapat.

  • 2

    Osm žloutků utřeme do pěny, přidáme nasekanou petrželku a podle chuti sůl. Z bílků ušleháme pevný sníh, který smícháme s utřenými žloutky.

  • 3

    Fazolky asi po šesti kusech obalíme v hladké mouce a připravených vejcích. Smažíme je v horkém oleji dorůžova.

  • 4

    Podáváme horké s chilli omáčkou.

Komentáře k receptu