Míchaná vejce s hašé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Vepřové maso pečené
  • 4 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 551.2 mg
  • Draslík 357.3 mg
  • Vláknina 2077.5 mg
  • Vitamín A 2077.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme v rendlíku, přisypeme mouku, zpěníme a ihned zalijeme mlékem. Povaříme na řidší omáčku. Přidáme pečené nebo uvařené a na drobno nakrájené maso, nasekanou petrželovou nať, osolíme a prohřejeme.

  • 2

    Strouhanou housku navlhčíme mlékem, přidáme k ušlehaným vejcím, osolíme a na másle připravíme obdobně jako míchaná vejce.

  • 3

    Ohřejeme mísu, vejce na ni upravíme, na ně dáme vrstvu hašé, povrch posypeme sýrem a na okraj dáme dílky rajčat.

Komentáře k receptu