Vejce na topinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Okurky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 245.9 mg
  • Draslík 157.1 mg
  • Vláknina 1109.5 mg
  • Vitamín A 1109.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo a podélně rozpůlíme, položíme na topinky v horké míse a přelijeme omáčkou.

  • 2

    Příprava omáčky: na másle podusíme nasekanou cibuli, přidáme mouku, sůl, pepř, tymián, bobkový list a podlijeme vývarem. Pozvolna dusíme 15 minut. Přidáme horčici, ocet a na kolečka rozkrájené okurky.

  • 3

    Omáčku připravíme dříve než topinky.

Komentáře k receptu