Čekanka ve vaječné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Čekanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 130.8 mg
  • Draslík 303.6 mg
  • Vláknina 8262.3 mg
  • Vitamín A 8262.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou čekanku krátce povaříme v osolené vodě, ocedíme a nakrájíme na kousky, které podusíme na polovině dávky másla.

  • 2

    Ve zbylém másle zpěníme mouku, přilijeme mléko, rozšleháme a povaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme uvařená vejce rozkrájená na kostičky, měkkou čekanku, vše ještě povaříme.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží nebo s noky a s vařeným masem.

Komentáře k receptu