Čatní z nezralých rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 200 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 12 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Rajčata zelená
  • 0.5 šálek Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 311.2 mg
  • Vláknina 3267.1 mg
  • Vitamín A 3267.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • 2

    Utřený česnek vaříme v malém množství vody spolu s připravenými rajčaty, kořením (chilli, zázvor), cukrem a solí doměkka. Přidáme ocet, hrozinky a dále vaříme, až směs zhoustne.

  • 3

    Čatní naplníme do sklenic a uzavřeme.

Komentáře k receptu