Studená rybízová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Cukr krupice
  • 400 g Rybíz červený
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 275.5 mg
  • Vláknina 8600 mg
  • Vitamín A 8600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Solamyl rozmícháme v troše studené vody, vlijeme do zbylé vody a přimícháme cukr. Přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty.

  • 2

    Rozvar odstavíme z ohně, vmícháme očištěný rybíz a dobře vychladíme.

  • 3

    Podáváme s piškoty.

Komentáře k receptu