Brambory v koprové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené ve slupce
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 40.1 mg
  • Draslík 901.5 mg
  • Vláknina 11050.1 mg
  • Vitamín A 11050.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 83 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Krátce v ní osmažíme jemně nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem a smetanou. Vše osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru, nasekaný kopr, ocet a dobře provaříme.

  • 2

    Do omáčky vložíme ve slupce vařené, oloupané brambory a vše ještě krátce povaříme. Omáčku necháme několik minut táhnout.

Komentáře k receptu