Brambory v koprové omáčce
Suroviny
- 600 g Brambory vařené ve slupce
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 1 šálek Vývar z hovězích kostí
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 18 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 40.1 mg
- Draslík 901.5 mg
- Vláknina 11050.1 mg
- Vitamín A 11050.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 83 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Krátce v ní osmažíme jemně nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem a smetanou. Vše osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru, nasekaný kopr, ocet a dobře provaříme.
-
2
Do omáčky vložíme ve slupce vařené, oloupané brambory a vše ještě krátce povaříme. Omáčku necháme několik minut táhnout.