Skopové řízky po anglicku (mutton - chop)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Skopový hřbet
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Řeřicha
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 979 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 150.7 mg
  • Draslík 240.6 mg
  • Vláknina 1326.2 mg
  • Vitamín A 1326.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý skopový hřbet nakrájíme na řízky. Lehce je naklepeme, potřeme solí, pepřem, česnekem, hořčicí a nasekanou petrželkou. Cípy řízků přehneme a upevníme párátkem.

  • 2

    Maso obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s hořčicí a lžičkou oleje a ve strouhance.

  • 3

    Řízky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 4

    Podáváme upravené na míse a obložené řeřichou.

Komentáře k receptu