Skopové řízky po anglicku (mutton - chop)
Suroviny
- 800 g Skopový hřbet
- 200 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Řeřicha
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 979 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 84 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 150.7 mg
- Draslík 240.6 mg
- Vláknina 1326.2 mg
- Vitamín A 1326.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý skopový hřbet nakrájíme na řízky. Lehce je naklepeme, potřeme solí, pepřem, česnekem, hořčicí a nasekanou petrželkou. Cípy řízků přehneme a upevníme párátkem.
-
2
Maso obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s hořčicí a lžičkou oleje a ve strouhance.
-
3
Řízky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
-
4
Podáváme upravené na míse a obložené řeřichou.