Telecí řízky na sardelích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 38 g
- Sodík 2049 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 211.8 mg
- Draslík 940.6 mg
- Vláknina 509 mg
- Vitamín A 509 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 93.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a vrchní stranu poprášíme moukou. Opečeme na másle jako přírodní řízky a vyjmeme.
-
2
Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku a nakrájené sardelové řezy. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem z kostí a kyselou smetanou. Vše dobře provaříme. Po odstavení z ohně necháme řízky v omáčce ještě 2 minuty táhnout.
-
3
Podáváme s noky nebo s nudlemi.