Ústřicové ragú

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 21 ks Ústřice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 0.375 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 466.1 mg
  • Draslík 1003.1 mg
  • Vláknina 2732 mg
  • Vitamín A 2732 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Otevřené ústřice vyjmeme z lastur a uvaříme je ve vlastní vodě s vínem a citronem.

  • 2

    Máslo zpěníme, přidáme mouku a zalijeme ji vývarem. Uvaříme hustou omáčku a zahustíme ji smetanou s rozšlehanými žloutky. Osolíme, opepříme a přidáme i špetku cayenského pepře. Omáčku prolisujeme jemným sítem.

  • 3

    Nakonec přidáme 20g másla, rozmícháme a ústřice vložíme do omáčky.

Komentáře k receptu