Pstruh s pikantní datlovou nádivkou
Suroviny
- 145 g Datle
- 125 g Rýže dušená
- 125 g Ořechy vlašské
- 60 g Máslo čerstvé
- 800 g Pstruh
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 3 polévková lžíce Koriandr mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 46 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 1331.6 mg
- Vláknina 11726.1 mg
- Vitamín A 11726.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod studenou tekoucí vodou omyjeme pstruhy a vypláchneme břišní dutinu. Ryby osušíme, břišní dutinu pokapeme citrónem, osolíme a opepříme.
-
2
Odložíme stranou 5 datlí, ostatní nakrájíme na kousky.
-
3
Rozpálíme v pánvi malé množství másla a osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme zázvor, skořici a smažíme, dokud nezačne vonět. Odstavíme pánev, přidáme ostatní suroviny na nádivku a nakrájené datle.
-
4
Odstřihneme 4 kusy alobalu, abychom do nich zabalili pstruhy. Potřeme alobal máslem, položíme na něj pstruhy, břišní dutiny naplníme nádivkou a ryby pomažeme rozehřátým máslem.
-
5
Podélně rozřízneme 5 datlí a na nudličky nakrájíme. Obložíme jimi ryby. Zabalíme pstruhy do alobalu a dáme na plech.
-
6
Pečeme při 180 stupních 20 minut.
-
7
Vyndáme z alobalu a dáme na mísu. Poprášíme je mletou skořicí a podáváme.