Hovězí závitky na smetaně s křenovou nádivkou
Suroviny
- 30 g Strouhanka
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 4 ks Hovězí maso zadní
- 1 ks Citronová kůra
- 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 970 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 42 g
- Sodík 97266 mg
- Bílkoviny 135 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 564.1 mg
- Draslík 199.7 mg
- Vláknina 6637.3 mg
- Vitamín A 6637.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 82.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Se strouhaným křenem a strouhanou houskou smícháme dva žloutky, osolíme a opepříme.
-
2
Hovězí plátky osušíme, jemně naklepeme, na okrajích nakrojíme, osolíme a naplníme nádivkou z křene. Závitky poté řádně sepneme párátkem, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme na rozehřátém másle po všech stranách.
-
3
Závitky podlijeme, přikryjeme a dusíme do měkka.
-
4
K samému konci přidáme smetanu a pokud je šťáva řídká, přidáme lžičku hrubé mouky a řádně rozmícháme. Dle chuti přikapeme citrónovou šťávou.
-
5
Jako přílohu podáváme rýži, těstoviny, žemlové knedlíky a kompoty.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář