Sváteční plněné řízky
Suroviny
- 800 g Vepřová kýta
- 150 g Anglická slanina
- 10 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 ks Citrony
- 1 ks Jablka
- 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 30 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 81.6 mg
- Draslík 443.8 mg
- Vláknina 3003.3 mg
- Vitamín A 3003.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablko omyjeme, oloupeme a nakrájíme na osminky. Potřeme je citronovou šťávou, posypeme skořicí a vlašskými ořechy. Každý dílek zabalíme do plátku slaniny.
-
2
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a na každý položíme dílek zabaleného jablka. Řízky přehneme a sepneme masovými jehlami.
-
3
V hrnku rozmícháme olej s medem a grilovacím kořením a touto směsí řízky potřeme. V troubě nebo na grilu je upečeme a během pečení potíráme povrch olejem.