Jablka v županu se skořicovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
- Sacharidy 166 g
- Tuky 28 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 143 g
- Cholesterol 305.7 mg
- Draslík 1123.1 mg
- Vláknina 42431 mg
- Vitamín A 42431 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablíčka zabalíme do listového těsta a pečeme cca 10-12min v troubě předehřáté na 180C.
-
2
Mezitím připravíme skořicovou pěnu tak, že smícháme víno se žloutky, vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Přidáme smetanu a ve vodní lázni zahříváme za stálého míchání, dokud nevznikne hustá pěna.
-
3
Upečená jablíčka posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme skořicovou pěnou a ihned podáváme.