Hřebenatky s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 804 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 75.4 mg
- Draslík 1049.6 mg
- Vláknina 6768 mg
- Vitamín A 6768 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce si nalijeme vodu, dáme do něj pařáček a chřest uvaříme v páře doměkka. Nakrájíme jej a dáme stranou.
-
2
Rozehřejeme máslo, přidáme drcený česnek a 1 minutu jej smažíme. Vložíme nakrájené hřebenatky a průběžně promícháváme 1 minutu zahříváme, až na dotek ztuhnou. Přidáme chřest a ještě 3 minuty zahříváme. Směs vyjmeme z hrnce děrovanou naběračkou.
-
3
Do hrnce vložíme zbytek másla, citronovou šťávu, petrželovou nať, estragon, dochutíme pepřem a solí. Mícháme, až se máslo rozehřeje. Ochuceným máslem přelijeme hřebenatky, chřest a servírujeme.