Marinované řezy z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 20 g
- Sodík 602 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 1074.7 mg
- Vláknina 6090.3 mg
- Vitamín A 6090.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.8 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme olej se lžičkou citronové šťávy, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, tymián, bobkový list, nasekanonou šalotku a špetku soli. Do marinády vložíme na nudličky nakrájeného tuňáka. Mísu zakryjeme průhlednou folií a dáme na 20 minut do ledničky.
-
2
Mezitím oloupeme jablka, pokrájíme na plátky, dáme do mísy a zalijeme zbyvající citronovou šťávou, aby nezhnědla. Oloupeme ananas a dužinu pokrájíme na plátky.
-
3
Rozložíme plátky jablek po okraji servírovací mísy tak, aby se navzájem částečně překrývaly. Blíž ke středu urovnáme plátky ananasu a doprostřed dáme maso tuňáka. Vše zalijeme scezenou marinádou, posypeme omytou a nasekanou petrželkou podáváme.