Mořský ďas s lilkem na kyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Lilek
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 500 g Mořský ďas
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 57.5 mg
  • Draslík 816.8 mg
  • Vláknina 10197.5 mg
  • Vitamín A 10197.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filet z mořského ďasa rozkrojíme na dva díly. Vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme neoloupané stroužky česneku, větvičku tymiánu, několik kousků papriky a ochutíme solí.

  • 2

    Zakryjeme a na mírném ohni cca 8min povaříme. Poté odstavíme a rybu v nálevu necháme vychladnout.

  • 3

    Očištěný lilek nakrájíme ne velmi tenké plátky a ty orestujeme z obou stran na teflonové pánvi vysypané solí. Přemístíme do hluboké nádoby, potřeme olejem, pokapeme octem, zakryjeme fólií a necháme půl hodiny odpočinout.

  • 4

    Rybu nakrájíme na tenké plátky, na talíře rozložíme salátové listy, na ně poklademe střídavě rybu a lilek a ozdobíme krevetou, krátce orestovanou na rozpáleném oleji a vyloupanou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu