Mořský ďas s lilkem na kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 12 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 57.5 mg
- Draslík 816.8 mg
- Vláknina 10197.5 mg
- Vitamín A 10197.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filet z mořského ďasa rozkrojíme na dva díly. Vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, přidáme neoloupané stroužky česneku, větvičku tymiánu, několik kousků papriky a ochutíme solí.
-
2
Zakryjeme a na mírném ohni cca 8min povaříme. Poté odstavíme a rybu v nálevu necháme vychladnout.
-
3
Očištěný lilek nakrájíme ne velmi tenké plátky a ty orestujeme z obou stran na teflonové pánvi vysypané solí. Přemístíme do hluboké nádoby, potřeme olejem, pokapeme octem, zakryjeme fólií a necháme půl hodiny odpočinout.
-
4
Rybu nakrájíme na tenké plátky, na talíře rozložíme salátové listy, na ně poklademe střídavě rybu a lilek a ozdobíme krevetou, krátce orestovanou na rozpáleném oleji a vyloupanou.
-
5
Ihned podáváme.