Rybí koprová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 35 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 409.2 mg
- Draslík 63.7 mg
- Vláknina 250.3 mg
- Vitamín A 250.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý kopr necháme okapat, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.
-
2
Do většího hrnce nalijeme asi litr vody. Posadíme na něj menší hrnec, do kterého dáme 4 žloutky a 4 lžíce vychlazeného rybího vývaru. Nad párou žloutky s vývarem vyšleháme do pěny. Poté přidáváme po kapkách rozpuštěné máslo a šleháme do zhoustnutí. Hrnec s omáčkou sejmeme z plotny,
-
3
Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme kopr a podle chuti citrónovou šťávu, nalijeme ji do omáčníku, hned podáváme.