Rybí koprová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Vývar rybí
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 409.2 mg
  • Draslík 63.7 mg
  • Vláknina 250.3 mg
  • Vitamín A 250.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý kopr necháme okapat, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.

  • 2

    Do většího hrnce nalijeme asi litr vody. Posadíme na něj menší hrnec, do kterého dáme 4 žloutky a 4 lžíce vychlazeného rybího vývaru. Nad párou žloutky s vývarem vyšleháme do pěny. Poté přidáváme po kapkách rozpuštěné máslo a šleháme do zhoustnutí. Hrnec s omáčkou sejmeme z plotny,

  • 3

    Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme kopr a podle chuti citrónovou šťávu, nalijeme ji do omáčníku, hned podáváme.

Komentáře k receptu