Srnčí maso na houbách
Suroviny
- 70 g Celer bulvový
- 100 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Máslo čerstvé
- 150 g Mrkev kořen
- 30 g Sádlo škvařené
- 400 g Houby čerstvé
- 70 g Petržel kořen
- 850 g Srnčí plec
- 350 ml Víno červené
- 650 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Citronová kůra
- 3 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 8 ks Pepř černý celý
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 95 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 212.3 mg
- Draslík 1154 mg
- Vláknina 9170.7 mg
- Vitamín A 9170.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo, očištěné houby nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.
-
2
Na tuku osmažíme dozlatova zeleninu, přidáme koření, bylinky a cibuli. Zarestujeme a vmícháme maso. Směs osolíme, opepříme a osmažíme a za stálého míchání smažíme, až maso zezlátne a vydusí se šťáva z masa. Poté přilijeme víno a vaříme, až se vývar vyvaří. K masu vlijeme ocet, vývar, přidáme citronovou kůru a na mírném plameni dusíme pod poklicí zhruba 70 minut. Udušené maso vyjmeme z omáčky a držíme na teple.
-
3
V mezičase v kastrolu na másle dusíme houby, přilijeme scezenou omáčku, přidáme maso a prohřejeme.