Nočky z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 169 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 102.9 mg
  • Draslík 346.3 mg
  • Vláknina 54.5 mg
  • Vitamín A 54.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, odblaníme, příčně nakrojíme, aby se náme lépe mlelo. Umeleme maso dvakrát, osolíme, opepříme, spojíme vejcem a přidáme nasekanou petrželovou nať. Necháme na 10 minut odležet.

  • 2

    Lžičkou namočenou ve vodě tvoříme malé nočky, které hned vkládáme do vroucí osolené vody. Nočky vaříme cca 15 minut.

Komentáře k receptu