Rybí filé grilované s rajčaty
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Rajčata
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 11 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 63.2 mg
- Vláknina 591.6 mg
- Vitamín A 591.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé necháme rozmrazit. Z rajčete nakrájíme čtyři silné plátky (špičky nepoužijeme), česnek prolisujeme.
-
2
Filé osolíme, opepříme a vložíme na čtverce alobalu, které jsme potřeli máslem. Na filé položíme plátek rajčete, kraje alobalu zvedneme a rybu přelijeme zálivkou. Alobal dobře uzavřeme a 7 minut bez obracení grilujeme.
-
3
Filé podáváme v alobalu, který jen rozstřihneme.