Cibule se špenátovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 26 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 173.2 mg
- Draslík 901.4 mg
- Vláknina 9728.8 mg
- Vitamín A 9728.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.2 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové listy omyjeme a necháme 4 minuty povařit ve vroucí vodě. Poté vyjmeme z vody a necháme dlouze okapat.
-
2
Cibule oloupeme a skrojíme ve 2/3 výšky. Vydlabeme dužinu.
-
3
Skrojky i dužinu si necháme na další zpracování stranou.
-
4
Vydlabané cibule podusíme na polovině rozpáleného másla, přiklopené pokličkou. Občas otočíme. Zbytky cibule pokrájíme na drobné kousky a osmažíme na druhé polovině másla.
-
5
Špenát smícháme s osmaženou cibulí, smetanou, rozšlehanými vejci, strouhaným sýrem. Osolíme a opepříme.
-
6
Cibule naplníme vzniklou nádivkou. Bobkové listy necháme spařit ve vroucí vodě. Poté na každou z plněných cibulí přivážeme nití tři kousky bobkového listu.
-
7
Cibule vyskládáme do zapékací nádoby a necháme zapéct 20 minut při 225 °C.
-
8
Před podáváním odstraníme nitě a bobkové listy.