Karotka v sirupu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Karotka
  • 5 g Sůl
  • 30 g Cukr krupice
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Brambory vařené
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 834 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 808.3 mg
  • Vláknina 12400 mg
  • Vitamín A 12400 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Karotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na delší špalíčky. Vložíme ji do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená, osolíme, osladíme a přidáme máslo. Vaříme zprudka, aby se voda rychleji odpařovala. Jakmile šťáva začne houstnout, zmírníme oheň, promícháváme a obalujeme ve vzniklém sirupu. Až bude karotka lesklá od másla, odstavíme.

  • 2

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu