Upíří rajská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 5 g Petržel - nať
  • 20 g Česnek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1383 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 701 mg
  • Vláknina 7629.8 mg
  • Vitamín A 7629.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve rajčata ponoříme do horké vody, kde je ponecháme asi 5 minut, poté je z vody vyjmeme, zbavíme slupek, tvrdých částí a pokrájíme. V hrnci rozpálíme olej, vložíme nahrubo pokrájenou cibuli a česnek a velmi krátce zarestujeme. Přidáme rajčata, podlijeme trochou vývaru a dusíme do změknutí. Poté směs rozmixujeme, zalijeme vývarem a ještě asi 5 minut povaříme, dochutíme solí a pepřem

  • 2

    Polévku podáváme horkou, jednotlivé porce zdobíme sekanou zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu