Malé drůbeží suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 16 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 271.3 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drůbeží játra omyjeme a rozmixujeme na jemnou kaši.
-
2
K rozmixovanému masu přilijeme mléko.
-
3
Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
-
4
Troubu necháme předehřát na 185 °C.
-
5
Vyšlehaný sníh vmícháme po lžících opatrně do masového pyré. Vzniklou kaší naplníme misky na suflé cca 2 cm pod okraj a ihned vložíme do trouby.
-
6
Pečeme 20 minut, během pečení troubu neotvíráme!
-
7
Po upečení ihned servírujeme.