Holandská ořechová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 52 g
- Sodík 515 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 331.7 mg
- Draslík 608.9 mg
- Vláknina 24064.8 mg
- Vitamín A 24064.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve 100 ml vody uvaříme 4 ořechová jádra, jemně nasekáme a spolu s rozdrcenými zrnky pepře a bobkovým listem povaříme několik minut. Vývar přecedíme, přidáme žloutky a ve vodní lázni ušleháme
-
2
krém. Máslo rozpustíme na mírném plameni a zlehka přiléváme ke žloutkovému krému. Opatrně mícháme, aby omáčka získala krémovou konzistenci. Zbývající ořechy nasekáme na drobné kousky a přimícháme je do omáčky. Dochutíme solí, pepřem a malinovým octem.