Bezmasý džuveč
Suroviny
- 400 g Brambory
- 150 g Celer bulvový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Květák
- 5 ks Rajčata
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Vývar zeleninový
- 1 šálek Hrášek
- 1 šálek Mrkev kořen
- 0.5 šálek Olej stolní
- 0.5 šálek Petržel kořen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 36 g
- Sodík 881 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 1684.7 mg
- Vláknina 23321.2 mg
- Vitamín A 23321.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 198.2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji. Přidáme očištěné papriky nakrájené na proužky, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, mrkev, květák, petržel a celer, vše nadrobno nakrájené, a kostičky brambor. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a zalijeme do roviny vývarem.
-
2
Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě bez míchání, jen kastrolem potřásáme.