Vepřové kotlety s jogurtem
Suroviny
- 600 g Vepřové kotlety
- 200 ml Jogurt bílý
- 100 ml Olej stolní
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 41 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 124.7 mg
- Draslík 723.8 mg
- Vláknina 2484.5 mg
- Vitamín A 2484.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek umeleme a smícháme se vším kořením na pastu.
-
2
Omyté kotlety naklepeme, osolíme a potřeme pastou. Vložíme je do misky a zalijeme rozšlehaným jogurtem. Necháme několik hodin uležet.
-
3
Kotlety vyjmeme a po obou stranách usmažíme na rozpáleném oleji.