Zelenina s cizrnou a kuskusem
Suroviny
- 60 g Petržel - nať
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Kuskus
- 400 g Dýně
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 250 ml Vývar zeleninový
- 3.5 kávová lžička Koření Orientální
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 1 ks Skořice celá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 1 polévková lžíce řepkový olej
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 6 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 0.8 mg
- Draslík 920.2 mg
- Vláknina 28576.5 mg
- Vitamín A 28576.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve ve větším hrnci na rozpáleném řepkovém nebo slunečnicovém oleji zvolna 3 minuty restujeme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, marocké koření, celou skořici a následně 1-2 minuty ještě restujeme.
-
2
Přilejeme zeleninový vývar, přidáme kousky konzervovaných rajčat, kostky (2x2 cm)oloupané a nakrájené dýně, nejlépe odrůdu butternut, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme 5 minut. Zamícháme kostky (2x2 cm) z malého lilku, velkou rozpůlenou cuketu nakrájenou na plátky a na mírném ohni vaříme ještě 10 minut. Je-li směs suchá, přilejeme zeleninový vývar.
-
3
Přimícháme konzervovanou cizrnu, petrželovou nať, sůl a pepř.
-
4
Kuskus připravíme podle návodu a podáváme se zeleninou.