Rozinkové taštičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 6 ks Ančovičky konzervované
  • 2 stroužek Česnek
  • 40 dkg Listové těsto
  • 0.5 kg Špenát listový čerstvý
  • 0.333333 šálek Oříšky piniové
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 880 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 99496 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 148.7 mg
  • Draslík 1439.3 mg
  • Vláknina 16146.7 mg
  • Vitamín A 16146.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky na deset minut položíme do teplé vody. Pak je scedíme a nasekáme. Na wok pánvi na oleji dusíme dvě minuty špenát na mírném ohni. Pak ho odkryjeme a necháme odpařit tekutinu na vyšší tekutinu, pak přidáme ančovičky, česnek, sůl a pepř na další minutu. Poté pánev odstraníme z ohně, přidáme rozinky a oříšky.

  • 2

    Těsto rozválíme a vykrájíme z něj dvacet koleček. Směs rozdělíme do koleček, pomocí vody je spojíme, potřeme je rozšlehaným vajíčkem, položíme na vymazaný plech a pečeme je patnáct minut dozlatova.

Komentáře k receptu