Marocký mangold s jehněčím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 25 g
- Sodík 187 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 733.4 mg
- Vláknina 2888.2 mg
- Vitamín A 2888.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z lístků mangoldu odstraníme stonky. Listy nakrájíme na proužky.
-
2
Jehněčí nakrájíme na kostky velké asi 2 cm. Smažíme je na oleji asi 6 minut, aby byly opečené ze všech stran. Poté přidáme cibuli na proužky a česnek na plátky, mangold a kurkumu, kmín a koriandr a chilli koření. Zalijeme vývarem – nejlepší by byl jehněčí vývar, ale postačí nám i kuřecí.
-
3
Přivedeme k varu a přidáme rozinky. Snížíme teplotu a vaříme, dokud maso není hotové.
-
4
Mezitím si nasucho na pánvi opečeme piniové oříšky a posypeme jimi hotový pokrm.