Bobotie Jižní Afriky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso mleté
  • 100 g Meruňky
  • 60 g Mandle
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 375 ml Mléko plnotučné
  • 40 ml Kari pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 223.3 mg
  • Draslík 535.9 mg
  • Vláknina 5685.3 mg
  • Vitamín A 5685.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 584.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi se silným dnem rozpálíme olej a v něm osmahneme jemně nasekanou cibuli.

  • 2

    Mezitím si v misce s mlékem necháme nasáknout dva silné plátky bílého chleba.

  • 3

    Na pánev k cibulce přidáme mleté jehněčí, které smažíme dohněda. Dřevěnou vidličkou rozdělíme při smažení maso na malé kousíčky, přimícháme kari pastu, prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a společně povaříme ještě 5 minut. Přidáme polovinu nakrájených mandlí na plátky, meruňky a citronovou šťávu.

  • 4

    Z mléka vyjmeme chléb a velmi lehce vymáčkneme přebytečné mléko, které si ponecháme pro pozdější použití. Chléb přidáme do pánve.

  • 5

    Celou jehněčí směs přendáme do mísy na pečení, avšak přebytečný tuk slijeme.

  • 6

    Do mléka, které jsme si nechali stranou, rozklepneme vejce, které v mléce rozšleháme a nalijeme na jehněčí směs v zapékací míse. Nahoru nasypeme druhou polovinu nakrájených mandlí.

  • 7

    Pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 180°C.

  • 8

    Podáváme se zeleninovou přílohou.

Komentáře k receptu