Jehněčí maso s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 kg Jehněčí plec
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 514 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 184.6 mg
  • Draslík 953.6 mg
  • Vláknina 2870 mg
  • Vitamín A 2870 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso vykostíme, upravíme do tvaru válečku, protkneme slaninou a osolíme.

  • 2

    V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu, přidáme máslo, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme. Na tomto základu opečeme maso po celém povrchu. Přidáme koření, podlijeme vývarem a pečeme téměř doměkka.

  • 3

    Nakonec přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme. Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.

Komentáře k receptu