Fazole s uzeným masem v jednom hrnci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová uzená plec
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Fazole bílé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 982 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 62.7 mg
  • Draslík 442.1 mg
  • Vláknina 7740.3 mg
  • Vitamín A 7740.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přes noc namočené fazole vaříme spolu s uzeným masem. Přidáme olej, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a bobkový list.

  • 2

    Když jsou fazole i maso měkké, maso vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Svrchu sebereme trochu mastného vývaru a rozmícháme v něm lžíci hladké mouky. Necháme krátce povařit.

  • 3

    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu