Pikantní telecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 556.9 mg
- Vláknina 136.5 mg
- Vitamín A 136.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, nařízneme na okrajích, naklepeme a osolíme. Po obou stranách je mírně poprášíme moukou.
-
2
V kastrole rozehřejeme máslo a řízky po obou stranách opečeme. Přidáme nasekaný česnek a dusíme téměř doměkka.
-
3
Nakonec přilijeme do šťávy smetanu smíchanou s moukou a ještě asi 5 minut povaříme.
-
4
Podáváme s noky, těstovinami, bramborami nebo s rýží.