Pikantní telecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 136 mg
  • Draslík 556.9 mg
  • Vláknina 136.5 mg
  • Vitamín A 136.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, nařízneme na okrajích, naklepeme a osolíme. Po obou stranách je mírně poprášíme moukou.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme máslo a řízky po obou stranách opečeme. Přidáme nasekaný česnek a dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Nakonec přilijeme do šťávy smetanu smíchanou s moukou a ještě asi 5 minut povaříme.

  • 4

    Podáváme s noky, těstovinami, bramborami nebo s rýží.

Komentáře k receptu