Dušený králík s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 342 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 1005.5 mg
- Vláknina 6490.8 mg
- Vitamín A 6490.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli.
-
2
Porce odblaněného králíka na tomto základu opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme. Při podlévání maso pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Když maso změkne, vložíme je do trouby zčervenat. Šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Po odstavení z ohně ještě zakapeme citronovou šťávou.