Roštěnky s rajčatovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 150 g Rajčatová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 93.5 mg
  • Draslík 557.7 mg
  • Vláknina 1213 mg
  • Vitamín A 1213 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. Plátky poprášíme hladkou moukou.

  • 2

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a roštěnky po obou stranách opečeme. Postupně je podléváme rajčatovou šťávou a dusíme doměkka. Hotový pokrm zalijeme smetanou smíchanou se lžičkou mouky.

  • 3

    Podáváme s rýží, těstovinami nebo nočky.

Komentáře k receptu