Polévka z fazolek a karotky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 789 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 101.7 mg
- Draslík 335.4 mg
- Vláknina 3150.5 mg
- Vitamín A 3150.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Povaříme asi 10 minut.
-
2
Potom přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou karotku, nakrájené fazolky zbavené vláken a povaříme ještě 8-10 minut.
-
3
Odstavíme z ohně a přidáme nasekanou petrželku a žloutek rozkvedlaný v mléce. Nakonec polévku osolíme.