Pečenáče
Suroviny
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mléko polotučné
- 4 ks Sleď čerstvý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 1 ks Olej stolní
- 2 ks Vývar rybí
- 5 ks Pepř černý celý
- 0.0625 l Olej stolní
- 1 šálek Ocet vinný
- 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2868 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 285 g
- Sodík 194491 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 436.4 mg
- Draslík 919 mg
- Vláknina 27584.1 mg
- Vitamín A 27584.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky a vajec uděláme hustší těsto, které zředíme mlékem nebo dodou. Těsto by mělo mít hustotu jako na kapání.
-
2
Sledě vykucháme, osolíme namočíme v těstě. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách na středně silném ohni.
-
3
Usmažené sledě složíme do mísy, zalijeme vlažnou marinádou, přikryjeme a dáme uležet.
-
5
Příprava marinády :
-
6
Všechny přísady povaříme zhruba 15 minut.