Spaghettini ve stylu Sorrento
Suroviny
- 500 g Těstoviny Spaghettini
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 10 ks Olivy nakládané
- 2 ks Chilli paprička
- 8 ks Ančovička - filety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 6 stroužek Česnek
- 125 dkg Víno bílé
- 2 polévková lžíce Kapary sterilované
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 977 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 47 g
- Sodík 4228 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 762.2 mg
- Vláknina 23925.8 mg
- Vitamín A 23925.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 10.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vypeckované a nakrájené olivy,jemně nasekaný česnek,filety ančoviček,čerstvé čili papričky a naložené kapary omyté od soli orestujeme ve velké pánvi na rozpálenéme oleji.Restujeme asi 4 minuty.
-
2
Pak přilijeme suché bílé víno a vaříme dokud se neodpaří.Přidáme nakládaná rajčata,dvě sběračky horké vody,podle chuti sůl a mletý černý pepř.Přiklopíme a vaříme za častého míchání na mírném ohni hodinu.Pokud nám omáčka moc zhoustne přidáme trochu horké vody.
-
3
Nakonec přidáme uvařené a scezené těstoviny.Dobře promícháme.Podáváme horké.