Vepřové plátky s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Polévkové koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 55 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 60.9 mg
  • Vláknina 1180.3 mg
  • Vitamín A 1180.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme, roztáhneme do šířky a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.

  • 2

    Vyjmeme, ve výpeku zpěníme drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Za stálého míchání jí zalijeme teplou vodou, přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř.

  • 3

    Nakonec vložíme opečené plátky a na mírném ohni dusíme asi 20 minut.

  • 4

    Dochutíme polévkovým kořením, podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu